ru ua en
Распечатать

"Modern Lean Production: ощадливе виробництво - від розуміння до впровадження"


Група співробітників заводу -  майстри, технологи, провідні фахівці на чолі із головою правління, пройшла навчання на другому модулі практичної навчальної програми "Modern Lean Production: бережливе виробництво - від розуміння до впровадження".

Бережливе виробництво (від англ. lean production - «струнке виробництво») - концепція управління  виробничим підприємством, заснована на постійному прагненні до усунення всіх видів втрат. Бережливе виробництво передбачає залучення в процес оптимізації бізнесу кожного співробітника і максимальну орієнтацію на споживача. Виникла як інтерпретація ідей виробничої системи компанії   Toyota американськими дослідниками її феномену.

Кайдзен (в японській мові слово «кайдзен» означає «безперервне вдосконалення») - японська філософія або практика, яка фокусується на безперервному вдосконаленні процесів виробництва, розробки, допоміжних бізнес-процесів і управління, а також усіх аспектів життя. «Кайдзен» у бізнесі  — постійне поліпшення, починаючи з виробництва і закінчуючи вищим керівництвом, від директора до рядового робітника. Покращуючи стандартизовані дії і процеси, мета кайдзен  — виробництво без втрат. Вперше філософія кайдзен була застосована у ряді японських компаній (включаючи  Toyota) в період відновлення після Другої світової війни, і з тих пір поширилася по всьому світу. 

33.jpg15.jpg37.jpg41.jpg